Op naar de 100!

September 18, 2023

Tijdens het TLV Zomercafé van 2 september nam Rudy Maes even het woord om de aanwezigen en sponsors te bedanken. De TLV-voorzitter blikte ook terug op de 90ste verjaardag van TLV.

Ik wil u niet verontrusten met politieke statements of dreigende kostenstijgingen, we gaan het luchtig houden vanavond.
Ik wil wel even stilstaan bij het feit dat onze organisatie dit jaar zijn 90-jarig bestaan viert.

Een verjaardag die niet per se als te vieren aangemerkt staat, wel de laatste rechte lijn naar het 100-jarig bestaan.

Begin de jaren 30 was een stijgende vervoertax het motief voor een aantal vooruitziende vervoerders tot het stichten van SAOV – later SAAF daarna SAV en tot wat we vandaag kennen als TLV, Transport en Logistiek Vlaanderen.

Deze vervoerders hadden net hun paarden verwisseld door een motorvoertuig en wisten toen nog niet dat ze die amper een paar jaar later zouden moeten afgeven aan het Belgische leger of aan de Duitse bezetter.

Deze mensen hadden zich toen ook nooit kunnen voorstellen waartoe deze organisatie uitgegroeid is: meer dan 1.500 leden en een organisatie met niet alleen een nationale maar ook een Europese uitstraling.

Onze 90-jarige vereniging heeft in de voorbije decennia verschillende veldslagen moeten voeren met bijna steeds dezelfde aanleiding: een nieuwe reglementering, soms los van enige realiteitszin en nog vaker nieuwe of hogere lasten.

Soms werden ze afgewend, soms gecompenseerd maar altijd werd wel een zalvende aanpassing uit de brand gesleept

Het secretariaat werd pas een twintigtal jaar later een feit en is uiteindelijk uitgegroeid tot een dienstverlening voor onze leden waar dertien mensen voltijds mee bezig zijn in een ultramodern kantoorgebouw langs de voornaamste verkeersas van Vlaanderen

Ik wil dan ook alle mensen die in het verleden bijgedragen hebben tot het succes van deze organisatie bedanken en eren, maar ook kijken naar de toekomst. Via een actieve rol in het bestuursorgaan, stonden steeds nieuwe ondernemers klaar om de fakkel over te nemen en verder te bouwen aan het succesverhaal van vervoerders en logistieke dienstverleners in Vlaanderen.

TLV is een verhaal geschreven door vervoerders voor vervoerders

Samen bouwen we verder op de 90 jaar oude fundamenten.

Dank u.

Rudy Maes
Voorzitter

Ook interessant

Interviews
TLV

De structurele knelpunteconomie krijg je niet zomaar opgelost

Interviews
TLV

TLV magazine sprak met Tinie Verhulst van Euro Tap Rent en Joti Trans

TLV

Edito | Daar is de nieuwe TLV!

Wie is TLV?

Heb je nog vragen over de sector of onze diensten en producten? Bel ons, stuur een mailtje of maak een afspraak via de kalender. We helpen je graag verder!